Hírarchívum

GTK TDK eredmények

GTK TDK eredmények

2020. november 25-én nagy sikerrel valósult meg a SZIE GTK Tudományos Diákköri Konferenciája!

Az online rendezvényen 5 szekcióban 40 pályamunka bemutatására került sor. A szekcióbizottságok értékelése alapján kiváló pályamunkákkal, szépen kivitelezett és felépített prezentációkkal, nagyon jó felkészültséggel vettek részt a megmérettetésen a hallgatók.

 

A Humántudományi Szekcióban az alábbi eredmények születtek:

I. helyezés, javaslat OTDK-ra

Pályamunkája diplomadolgozatként elfogadásra került

 

Elhunyt Dr. Völgyesy Pál

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Völgyesy Pál, professor emeritus, Apáczai Csere János díjas egyetemi tanár, a Szent István Egyetem Tanárképző Intézetének volt igazgatója, 2020. november 24-én, életének 84. évében elhunyt.

Búcsúztatására a család kérésére a járványveszély elmúltával kerül sor.

Szeretete és szellemisége örökre velünk marad.

 

Dr. Völgyesy Pál – professor emeritus

(1936 – 2020)

 

Online GTK TDK

Online GTK TDK

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja és Tudományos Diákköri Tanácsa tisztelettel és szeretettel meghívja Önt a Kar Tudományos Diákköri Konferenciájára!

Időpont: 2020. november 25.

Program

9:00    Megnyitó
Köszöntőt mond Prof. Dr. Gyuricza Csaba mb. rektor
Naárné Dr. Tóth Zsuzsanna oktatási dékánhelyettes

9:15    Szekcióülések

Tudományos Diákköri Konferencia a SZIE GTK-n

SZIE GTK TDK

2020. november 25-én online kerül megrendezésre a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán a Tudományos Diákköri Konferencia.

További információ a programfüzetben.

Mindenkit szeretettel várunk!

EPALE kerekasztal - a munkaerő-piacon megjelenő változó igények a munkavállalók kompetenciáinak tükrében

Visztenvelt Andrea, a Szent István Egyetem Humántudományi Intézetének munkatársa vezetésével, online szakmai beszélgetésre invitáljuk. A diskurzus témája a munkaerő-piacon megjelenő változó igények a munkavállalók kompetenciáinak tükrében, amelyek kihatnak a felnőttek tanulásának kérdéskörére is, hiszen a releváns szakmai tudás nem képzelhető el a megfelelő kompetenciák nélkül. Online beszélgetésünkben az alábbi témákra térünk ki:

Koronavírus-válság Kihívások és HR válaszok Magyarország 2020

Koronavírus-válság Kihívások és HR válaszok Magyarország 2020

2020 júniusában három szakmai civil szervezet (HSZOSZ, OHE és MHTT), tizenhárom egyetem (BGE, DE, ELTE, SZE, ME, METU, NKE, PTE,  SE, SZTE, SZIE, PE, és UJS, Szlovákia),  hét területi gazdasági kamara (BOKIK, BKIK, CsMKIK, HBMKIK, JNSzKIK, PBKIK és SKIK), egy  önkormányzat (Miskolc), egy elhelyezkedést segítő vállalkozás (Frissdiplomás) és egy kutatási program (Leader's Habits) összefogásával indult el a KoronaHR kutatás, melynek kutatási jelentése elkészült.

Környezeti Nevelési Műhelykonferencián jártunk

Környezeti Nevelési Műhelykonferencia 2020. szeptember 25.

2020. szeptember 25-én került megrendezésre a Humusz Szövetség 25. éves alapítási évfordulója kapcsán a Környezeti Nevelési Műhelykonferencia. Főképp iskolákból, óvodákból érkeztek pedagógusok illetve önkormányzatok, civil szervezetek, de vállalkozások is képviseltették magukat.

Könczey Réka a Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia alkotási folyamatáról, annak jelenlegi állásáról tartott előadást, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület képviseletében.  

Euroguidance Pályatanácsadói díj 2020

Euroguidance Pályatanácsadói díj 2020

A Euroguidance Magyarország Központ 2020-ban harmadik alkalommal hirdette meg a Euroguidance Pályatanácsadói Díjat. Ennek elsődleges célja mindig az, hogy jó pályatanácsadási gyakorlatokat gyűjtsön össze és fórumot biztosítson ezen példák és eszközök népszerűsítésére. Az idei kiírás díjazottjainak harmada a „Gödöllői Pályaorientációs Iskola”-i gyökerekkel rendelkezik, azaz a HTI által gondozott szakon végzett korábban tanácsadóként, vagy pályaorientációs tanárként. Gratulálunk teljesítményükhöz és köszönjük, hogy öregbítik az Iskola hírnevét!

Talents of Future konferencia

Talents Of Future konferencia

A Nemzeti Tehetség Központ 2020. szeptember 18-19.-én rendezte meg a Jövő Tehetségei című konferenciáját. Megtiszteltetés számunkra, hogy Intézetünk két munkatársa is közreműködött felkért előadóként, illetve panel beszélgetés résztvevőjeként a tehetséges fiatalok iskolarendszerből való kikerülését követő jövőjével foglalkozó országos szakmai fórumon.

Felsőoktatási kihívások és tapasztalatok - Koronavírus 2020

Felsőoktatási kihívások és tapasztalatok - Koronavírus 2020

Megjelent a Szent István Egyetem Humántudományi Intézet kutatócsoportjának összefoglalója az idei rendkívüli, Covid-19 veszélyhelyzetben (2019/2020 tavaszi szemeszter) megvalósuló személyes jelenlétet nem igénylő online oktatás tapasztalatainak országos felméréséről.  A kutatásban összesen 681 fő vett részt, 36 felsőoktatási intézményből.

Oldalak